Tanssissa yhdistyvät taide ja urheilu! 

Showtanssi on tanssimaailman kameleontti sillä siinä yhdistyvät eri tanssilajit, aikakaudet, teemat ja musiikkigenret. 

Showtanssi on monipuolinen laji, joka on tarkoitettu esitettäväksi. Siinä korostuvat esiintymistaidot ja tanssin kerronnallisuus on ytimessä. Esitykset ovat kokonaisuuksia, jossa yhdistyvät taiturimaisen tanssin ja tunteikkaan esiintymisen lisäksi visuaalisesti teokseen sopiva maailma, kuten puvustus ja mahdollinen rekvisiitta. 

Showtanssissa hyödynnetään monen eri tanssilajin tekniikoita; mm. baletista, jazz- ja nykytanssista sekä street-lajeista otetaan vaikutteita. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti eri osa-alueita, terävistä ojennuksista pehmeisiin pyörähdyksiin, tanssin iloa unohtamatta. Samalla kun heittäydytään musiikin vietäviksi kehittyvät myös ryhmässä toimimisen taidot sekä tanssijan oma hahmotus itsestä, tilasta ja muista liikkujista. Jokaisessa ryhmässä harjoitellaan tavoitteellisesti iän ja taitotason mukaan eli tekniikkaharjoitteet ja tanssisarjat vaikeutuvat sitä mukaa, kun oppilaiden tanssilliset taidot kehittyvät.

SHOWTANSSI

Lajilinjasta vastaa monipuolinen tanssinopettaja Sanni Parkkinen. Showtanssin ryhmät harjoittelevat etenevästi ja mukavassa ilmapiirissä 1-2 x viikossa ryhmästä riippuen. Ryhmät esiintyvät seuran näytöksissä. Showtanssin ryhmät harjoittelevat Sirius Areenan peilisalissa.  Viikkoryhmien lisäksi Siriuksessa toteutetaan aikuisten showtanssin 6 kerran kursseja kerran viikossa harjoitellen. 

Sanni on omien ryhmiensä lisäksi mukana seuran kilpalinjojen valmennuksessa mm. leireillä ja intensiiveissä. Tanssinopetuksen avulla lisäämme voimistelijoiden esiintymistaitoja ja kehonkäyttöä sekä linjauksia. 


Kumppanit

OP Suur-Savo

Tukijat

          

Yhteistyöverkosto

Etelä-Savon Liikunta ry      Suomen voimisteluliitto   Piruetti logo ovaali     Gymnastica Sport