Suomen Voimisteluliiton merkkisuoritusjärjestelmä

  • Kilpailutyyppien rinnalla erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille voimistelulajeille yhteinen järjestelmä (jokaisella lajille omat liikkeet ja tarkemmat ohjeet)
  • Jokaisessa merkissä on omat liikkeet, joista suoritetaan vähintään tietty määrä liikkeitä (ohje kunkin merkin kohdalla)
  • Merkeistä apua valmentajille ja voimistelijoille; keskitytään harjoittelemaan oikeita asioita, keino kannustaa ja motivoida. Ohjataan myös löytämään oikea omaa tasoa ja tavoitteita vastaava ”linja kilpailujärjestelmästä”
  • Voimistelija osallistuu merkkisuoritustilaisuuteen ja suoritettuaan määrätyn määrän liikkeitä, palkitaan kyseisen tason merkillä
  • Merkit: stara → pronssi → hopea → kulta → timantti
    (lähde: voimistelu.fi)

Merkkisuoritukset on avoimet kaikille halukkaille voimistelijoille. Merkkisuorituspäivät infotaan Myclub tiedotteissa. Leiriläiset ja harjoituksissa olevat käyvät merkkisuorituksissa leirin tai harjoitusten aikana. Mikäli voimistelija tulee vain merkkisuorituksiin, lämmittelee hän itsenäisesti ennen merkkisuorituksia. Merkin vastaanottaja kertoo suorituksen jälkeen tulokset.

Merkkisuoritusliikkeet rytmisen voimistelun osalta (Rytmisen linkki vie yleisnäkymään, mene RV:n päälle ja kirjoita salasanaksi rv2018.) Lue lisää merkkisuorituksista liiton sivuilta rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä. HUOM! Kilpailujärjestelmä muuttuu syksystä 2022 alkaen. Tiedotamme asiasta lisää, kun liitto on vahvistanut uuden järjestelmän. 


rytmisen voimistelun merkki- ja luokkajärjestelmä


Kumppanit

OP Suur-Savo

Tukijat

    

Yhteistyöverkosto

Etelä-Savon Liikunta ry      Suomen voimisteluliitto   Piruetti logo ovaali     Gymnastica Sport