Akrobatiavoimistelu on urheilumuoto, jossa yhdistyvät tasapaino- ja kehonhallinnantaidot. Laji koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Voimistelijalta vaaditaan taidokasta voimankäyttöä, erinomaista liikkuvuutta, ketteryyttä sekä yhteistyökykyä. Akrobatiavoimistelussa kilpaillaan pareittain ja pienryhmissä.

Kaikki ryhmät on tarkoitettu niin pojille kuin tytöillekin. Ryhmät tähtäävät etenevään harjoitteluun. Jatkoakrobatianryhmä osallistuu Voimisteluliiton kilpailuihin. Lisäksi akrossa suoritetaan erilaisia liikemerkkejä. Akrobatianryhmäläiset osallistuvat Stara- tapahtumiin.

Seura järjestää leiritoimintaa kilpaileville ja kilpailemisesta kiinnostuneille akrobatianryhmäläisille ympäri vuoden. Leireille kutsutaan kyseisissä ryhmissä harjoittelevat voimistelijat. Leirit eivät sisälly kausimaksuun.

Lajin vastuuvalmentajana toimii Minja Järvinen.

Akrobatiavoimistelun uusi upea esittelyvideo on nyt julkaistu. Videolla esitellään lajia ja sen harrastajia aina pienimmistä aloittelijoista Suomen huippuihin. Voimisteluliiton akrobatiavoimistelun esittelyvideon näet tästä


Kumppanit

OP Suur-Savo

Tukijat

    

Yhteistyöverkosto

Etelä-Savon Liikunta ry      Suomen voimisteluliitto   Piruetti logo ovaali     Gymnastica Sport